Śledzie prowansalskie

Śledzie prowansalskie
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
śledzie to jest to ;)

Składniki

  • 7 płatów śledziowych
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • olej
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć.
    Cebulę obrać i sparzyć.
    Śledzie odsączyć pokroić w paseczki, skropić sokiem z cytryny i zostawić na ok. 15 minut.
    Śledzie przełożyć do miseczki, dodać cebulę, zioła, zalać olejem i wymieszać. Przełożyć do słoika i odstawić do lodówki.
    Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Ewaaa 22 grudnia 2013
prosty i pyszny przepis :)
Składniki
  • 7 płatów śledziowych
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • olej
  • sok z cytryny
Składniki