Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne śledzie z pomidorowym nadzieniem zanurzone w oleju rzepakowym.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 217
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2360
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 217
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2360
Składniki
Koncentrat, musztardę i chili w płatkach razem mieszamy. Mieszanką smarujemy płaty śledziowe, zwijamy w rulony, spinamy wykałaczką. Układamy ciasno w słoiku, posypujemy przyprawami (ziele, liść, pieprz kolorowy). Zalewamy olejem rzepakowym, olej powinien poryć śledzie. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni. Przed podaniem śledzie można posypać ulubioną zieleniną np. szczypiorkiem lub pietruszką. Śledzie można przechowywać do 2 tygodni lodówce.