sledzie po kaszubsku

sledzie po kaszubsku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Pyszna pasta sledziowa wraz z chlebkiem pelnoziarnistym, najpierw nalezy wylowic sledziki z zaprawy octowej...

Składniki

  • sledzie z zaprawy octowej, sloik 500 g.
  • 3 spore cebule
  • koncentrat pomidorowy maly
  • olej rzepakowy, Kucharek, papryka w proszku

Przygotowanie

  1. Cebulke obieramy i kroimy w przyjazne polksiezyce, smazymy na oleju (ok. 5 lyzek) z dodatkiem Kucharka (nie za duzo) i papryki w proszku, do smazenia na koniec dodajemy maly koncentrat pomidorowy ( moze najlepiej nie caly, gdyz sledziki nasze z octu juz beda dosc kwasne) takze dodajemy 1 lyzeczke cukru. Smazymy i smazymy, a potem studzimy.

  2. Kiedy cebulka z pomidorami nie jest jeszcze calkiem chlodna, przekladamy do miski na przemian ze sprytnymi sledzikami i odkladamy do lodowki do nastepnego dnia. Tylko prosze mi tu nie zjadac na cieplo juz zaraz!!!! Mnie najlepiej smakowalo na chlebku pelnoziarnistym w postaci kanapki posmarowanej tym smakolykiem.

  3. Pycha, pycha, pycha. A zdrowe, ze ho ho. A na zdjeciu nasza proba generala tuz po przygotowaniu, jednak na nastepny dzien i na zimno - to jest to !!!!!

Komentarze do przepisu (3)

pszczoleczka 08 października 2013
Fajne aż jeść się chce:)
Konto usunięte 10 listopada 2014
Przepis może i fajny, ale analfabetów nie powinni tu wyświetlać (każdy klawisz w komputerze do czegoś służy.
bozka44 13 listopada 2014
A dlaczego mnie obrazasz, jesli moge spytac?? Ja mieszkam w Niemczech i nie mam polskich znakow w systemie po... Czytaj całość »
A dlaczego mnie obrazasz, jesli moge spytac?? Ja mieszkam w Niemczech i nie mam polskich znakow w systemie po prostu, no a analfabeta nie jestem moj albo moja droga. Ale przy okazji poznalam ciebie troche niechcacy i nie mialam w tym wielkiej przyjemnosci...
Składniki
  • sledzie z zaprawy octowej, sloik 500 g.
  • 3 spore cebule
  • koncentrat pomidorowy maly
  • olej rzepakowy, Kucharek, papryka w proszku
Składniki