Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez kozery mogę napisać, że śledzie marynowane z sosem tatarskim były hitem tegorocznych Świąt Wielkanocnych.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 233
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 72
...ale pyszny.
Odsłon: 155
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 233
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 72
...ale pyszny.
Odsłon: 155
Składniki
Śledzie marynujemy 3 dni wcześniej według przepisu dostępnego w linku pod wpisem. Znajdziecie tam składniki na marynatę i opis jej przygotowania. Można oczywiście marynowane sobie kupić ale po co :)
Zamarynowane śledzie kroimy w wygodne do podania kawałki. Ogórki konserwowe z chilli i pieczarki kroimy w drobną kostkę, Im drobniej tym podobno lepiej chociaż ja akurat uważam, że sos tatarski powinien mieć swoje wyraźne struktury i nie być jedynie lejącym się ostrym majonezem jaki możemy kupić w sklepach. Cebulę również kroimy w kostkę i sparzamy w sitku wrzątkiem - usunie to z cebuli nieprzyjemny zapach i nadmiar ostrości.
Składniki na sos mieszamy ze sporą ilością majonezu i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy sos z kawałkami śledzi i odstawiamy do lodówki na dzień lub chociaż no