Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś jadłam takie kupne, a że bardzo mi zasmakowały to trzeba było je zrobić samemu :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 64
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9199
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 64
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9199
Składniki
Składniki: * 500 g fileta z zalewy octowej bez skóry Sos: * 4 czubate łyżeczki musztardy francuskiej * 2 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej * 3 łyżki majonezu * 4 łyżki gęstej śmietany 18% * posiekana marynowana cebulka * 2 ugotowane żółtka jaja * 1 ząbek czosnku * 2 łyżki oleju * 1 łyżka cukru * 1/4 łyżeczki curry * sól i pieprz do smaku (Opcjonalnie) Ja już nie dodaję gdyż musztarda francuska jest słona a sarepska ostra. * koperek do dekoracji
Śledzie odsączamy z zalewy na ręczniku papierowym i kroimy w paseczki. Żółtko jaja rozcieramy z oliwą, cebulkę siekamy w drobną kostkę a następnie łączymy ją z przepuszczonym przez praskę czosnkiem oraz pozostałymi składnikami sosu i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy pokrojone śledzie po czym wstawiamy je do lodówki na co najmniej 12 godzin aby smaki się połączyły. Smacznego ;)