Śledzie marynowane

Śledzie marynowane
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Werazmus
Można je przygotować tydzień wcześniej, wtedy lepiej przejdą i będą pyszne.

Składniki

  • Wiaderko śledzi
  • szklanka wody
  • 1/3 szklanki octu spirytusowego
  • 130 ml oleju
  • Łyżka cukru
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • łyżeczka pieprzu
  • 3 cebule
  • 1 cebula czerwona

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć w zimnej wodzie aby nie były za słone, pokroić na trzy części cebule pokroić w talarki. Do garnka wrzucić wszystkie składniki zalewy i zagotować, gotować ok 10 minut.
    Śledzie włożyć do słoika, zalać zimną zalewą i odstawić w zimne miejsce, aby się przegryzły.

Składniki
  • Wiaderko śledzi
  • szklanka wody
  • 1/3 szklanki octu spirytusowego
  • 130 ml oleju
  • Łyżka cukru
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • łyżeczka pieprzu
  • 3 cebule
  • 1 cebula czerwona
Składniki