Śledzie marynowane

Śledzie marynowane
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
smaczne, niezbyt kwaśne śledzie

Składniki

  • filety śledziowe 60-70 dag
  • ocet 1 szkl
  • olej
  • mieszanka marynowanych warzyw 1 słoik 0,7 l
  • ziele angielski, liść laurowy, cukier, pieprz w ziarnach

Przygotowanie

  1. 1. śledzie wymoczyć, tak jak lubimy, pokroić,
    2. zagotować 1 szkl wody z 1 szkl octu, pokrojona w krążki cebulą, zielem angielskim, pieprzem i cukrem, wystudzić,
    3. w pojemniku ułożyć śledzie, pokropić lekko olejem, wymieszać z marynowanymi warzywami, zalać wodą z octem (zalewa musi być całkiem zimna), można też wykorzystać część zalewy z marynowanych warzyw,
    4. odstawić do lodówki co najmniej na 1 dzień,




    smacznego

Składniki
  • filety śledziowe 60-70 dag
  • ocet 1 szkl
  • olej
  • mieszanka marynowanych warzyw 1 słoik 0,7 l
  • ziele angielski, liść laurowy, cukier, pieprz w ziarnach
Składniki