Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenne śledzie, hit domówek, prywatek, idealna zakąska.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Obieramy cebulę i kroimy w półcentymetrowe plastry. Kolendrę mielimy w młynku lub blenderze na pył. Zalewę podgrzewamy do temperatury nieco wyższej niż pokojowa (ok. 35' C). Śledzie wyciągamy z tacek, zlewając olej do miseczki. Przygotowujemy prostokątny, zamykany pojemnik o wymiarze pozwalającym na układanie śledzi warstwami na wysokość 10 cm. Układamy śledzie i cebulę, posypując każdą warstwę zmieloną kolendrą i przekładając liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Wlewamy pozostały po śledziach olej. Następnie zalewamy wszystko marynatą i zamykamy szczelnie pojemnik. Wstawiamy do lodówki na 3 doby. Wujek dobra rada... Znakomicie sprawdza się zalewa po ostrej papryce. Można zastosować kupaż zalew z kolejnych, zużytych w domu marynowanych warzyw.