Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis trochę traktowany po macoszemu, ale jak najbardziej na czasie
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1036
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1036
Składniki
Śledzie dobrze przepłukać wodą. Przełożyć do miseczki, zalać mlekiem i pozostawić na noc. Rano jeszcze raz je przepłukać. Ocet zagotować z szklanką wody. Dodać ziele angielskie, pieprz w ziarenkach oraz listki laurowe. Odstawić do wystygnięcia. Zalać śledzie. Śledzie w zalewie octowej odłożyć na 2 – 3 godziny. Pociąć na mniejsze kawałki. Przełożyć do miseczki. Spróbować, lekko skropić sokiem z cytryny. Cebulę sparzyć. Pokroić w jak najmniejsze piórka. Jabłko obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę i zamoczyć w wodzie z odrobiną soli oraz cytryną. Sól zmiękczy nam jabłko natomiast cytryna sprawi, że owoc nie ściemnieje. Dobrze wymieszać. Dodać śmietanę. Jeszcze raz wymieszać. Drobny trick- aby uzyskać jednakowe i drobne kostki jabłka i cebuli wykrawamy je za pomocą urządzenie do krojenia jajek