Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Sugarspice
postny obiad wigilijny

Składniki

  • sledzie solone matijasy, 2 opakowania
  • cebula, 2
  • jablka, 4
  • smietana jogurtowa, 2 pudeleczka
  • maslanka, pol szklanki
  • cukier, 1 lyzka
  • pieprz czarny swiezo mielony

Przygotowanie

  1. Sledzie oczyszczamy, odsaczamy z oleju i kroimy w czastki.

  2. cebule i jablka kroimy w kosteczke, dodajemy do sledzi, zalewamy smietana i maslanka i odstawiamy na godzinke zeby sie przegryzlo

  3. Na koniec doprawiamy cukrem i pieprzem wg uznania i podajemy z ziemniakami w mundurkach. Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

irma 24 grudnia 2009
Dziękuję za przepis. Na pewno skorzystam. Wesołych Świąt!
konhambos 02 czerwca 2014
dobry pomysl z maslanka, dotychczas dodawalam jogurt.
Składniki
  • sledzie solone matijasy, 2 opakowania
  • cebula, 2
  • jablka, 4
  • smietana jogurtowa, 2 pudeleczka
  • maslanka, pol szklanki
  • cukier, 1 lyzka
  • pieprz czarny swiezo mielony
Składniki