Śledź smażony w octowej zalewie.

Śledź smażony w octowej zalewie.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Bardzo polecam smakoszom takich śledzi:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyte śledzie wysuszyć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
    Usmażyć z dwóch stron i wyjmować na recznik papierowy.

    Wcześniej przygotować zalewę .
    Do wody dać ocet,sól,cukier oraz przyprawy i zagotować.
    Na gotującą wrzucić pokrojoną cebulę i sparzyć 2 min.
    Doprawić jeszcze do własnego smaku i wystudzić.

    Śledzie układać w naczyniu przekładać cebulą i zalać zalewą.
    Odstawić na minimum 2 dni by śledzie przeszły smakami i zmiękły.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (8)

GREGORHSPEED 28 lutego 2017
Adres pliz! To wpadniemy :P
Bellapi 01 marca 2017
uwielbiam :)
renka 01 marca 2017
To coś zdecydowanie dla mnie - pyszota :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki