Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie

Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Jeśli chodzi o śledzie, to UWIELBIAMY w każdej wersji. Tutaj można podać ot tak, po prostu…jednak ta wersja w formie przystawki, zachwyci…nas, wbiła w glebę!

Składniki

  • 500 g buraków
  • śledzie po kaszubsku np Seko
  • szczypta majeranku
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • cukier
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową.
    Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C.
    Obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
    Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami.
    Podajemy ze śledziem po kaszubsku.

Komentarze do przepisu (10)

Bellapi 28 października 2017
co jak co ale połączenie śledź + buraki = idealne :)
Obserwator 29 października 2017
Nie dość, że pysznie to rewelacyjne zdjęcie w dodatku :)
Docherro 29 października 2017
Śledzik pięknie podany jak w najlepszej restauracji,no i smakowity.Kocham śledzie ,a tego z talerzem bym zjadła:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g buraków
  • śledzie po kaszubsku np Seko
  • szczypta majeranku
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • cukier
  • sól, pieprz
Składniki