Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka przekąska dla niespodziewanych gości :) nie podałam specjalnie ilości gdyż każdy sam może dostosować ilość do potrzeb :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Składniki
Skrzydła opłukać, obrać ze zbędnego upierzenia i osuszyć.
W zgięcia skrzydełek powkładać po 2 śliwki a następnie owinąć plasterkiem boczku. Dobrze pospinać wykałaczkami. Doprawić przyprawą do kurczaka.
Piec w piekarniku 200 stopni około 60 minut.