skrzydełka z kalafiorkiem

skrzydełka z kalafiorkiem
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wioleta333
lekkie i pyszne danie

Składniki

  • 0,5 kg skrzydełek
  • przyprawa do skrzydełek
  • papryka ostra
  • czosnek w proszku
  • 3 łyżki oleju
  • Kalafior
  • 0,5 kostki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól , wegeta

Przygotowanie

  1. Skrzydełka wypłukać, obciąć końcówki, dać do miseczki , obsypać przyprawami i polać olejem, dokładnie wymieszać , nakryć folią i wstawić na noc do lodówki.

  2. Skrzydełka dać na petelnię, delikatnie podsmażyć na złoto, podlać szklanką wody , dusić do wygotowania wody

  3. Kalafior wypłukać podzielić na części , ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po kalafiorze.

  4. Podawać skrzydełka z kalafiorem

Składniki
  • 0,5 kg skrzydełek
  • przyprawa do skrzydełek
  • papryka ostra
  • czosnek w proszku
  • 3 łyżki oleju
  • Kalafior
  • 0,5 kostki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól , wegeta
Składniki