Skrzydełka na ostro

Skrzydełka na ostro
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Niezawodny drób, tym razem na ostro.

Składniki

  • 8 szt skrzydełek
  • 100 g musztardy Dijon
  • pół szklanki japonskiego sosu teriyaki
  • 150 g startego sera parmezan
  • płaska łyżeczka miodu

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół.

    W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę.

    Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.

Komentarze do przepisu (7)

Docherro 05 października 2016
Prawdę mówiąc to z drobiu najbardziej lubię chrupać skrzydełka,Twoje rewelacyjne:)
bellamozzarella 05 października 2016
Ale fajne chrupniaki I miòd...mniammm :-) porywam przepis ;-)
Bellapi 06 października 2016
Ulubione smaki mojego Męża będzie zachwycony:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8 szt skrzydełek
  • 100 g musztardy Dijon
  • pół szklanki japonskiego sosu teriyaki
  • 150 g startego sera parmezan
  • płaska łyżeczka miodu
Składniki