Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Retro warzywo w delikatnej, lekkiej wersji.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 23
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 14
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 17
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 23
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 14
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 17
Składniki
Skorzonerę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. W rondelku rozpuszczamy masło klarowane, wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cukinię i pociętego pora. Dodajemy kozieradkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i trochę pieprzu. Smażymy do momentu, gdy w kuchni będzie pięknie pachnieć czosnkiem. Następnie wlewamy wodę do poziomu warzyw i gotujemy wraz z płatkami drożdżowymi. Gotujemy. Gdy wszystko zmięknie blendujemy sos na gładko, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowaną skorzonerę podajemy z zielonym sosem i dekorujemy natką pietruszki.