Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1589
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1589
Składniki
Biszkopt : ubic białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka , ubijać, dodać mąkę i proszek, wymieszać, dać do foremki, piec. Budyń: Połowę Kubusia zagotować w drugiej połowie rozmieszać budyń, płączyć razem i zagotować , wlać gorący na biszkopt, na letni budyń ułożyć delicje. Pianka: ubić śmietanę, wcześniej schłodzoną, dodać wcześniej rozpuszczone dwie galaretki w 1 szklance wody, dokładnie wymieszać, wylać na delicje, rozpuścić dwie zielone galaretki w 3,5 szklanki wody , krzepnące wlać na zastygniętą piankę.