Serowy chleb

Serowy chleb
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: tunaCooking
Bułki mogą być lekko czerstwe, ponieważ i tak będą się piekły w piekarniku, więc to dobry sposób na smaczne zutylizowanie ich nadmiaru. Pasty serowej im więcej damy do środka tym lepiej. Po prostu kaloryczna rozpusta ;).

Składniki

  • 2 razowe bułki
  • 150g sera Roquefort (lub innego z niebieską pleśnią)
  • 50g masła
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C.

    Ser rozdrobnić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

    Ser i masło utrzeć w blenderze.

    Dodać wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko wymieszać na jednolitą pastę.

  2. Bułki pokroić na plastry, każdy posmarować pastą po dwóch stronach. Gotowe bułki przekroić na pół i zawinąć w papier do pieczenia.

    Bułki piec przez 30 minut w piekarniku, do momentu aż skórka będzie chrupiąca a pasta serowa w środku się rozpuści.

Składniki
  • 2 razowe bułki
  • 150g sera Roquefort (lub innego z niebieską pleśnią)
  • 50g masła
  • 1 ząbek czosnku
Składniki