Serowe serduszka

Przepis dnia 2009-01-09
Serowe serduszka
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: adrijah
serowe krakersy, wcale nie muszą być w kształcie serduszek

Składniki

  • ementalera, 50 dag
  • mąki pszennej, 20 dag
  • źółtka, 2
  • proszku do pieczenia, łyżeczka
  • sól

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę z proszkiem, żółtka, szczyptę soli i wyrobić na gładką masę. Następnie rozwałkować ciasto na placek grubości 2 cm, wycinać foremką drobne ciasteczka, układać je na blasze do pieczenia, posypanej mąką, i piec 12-15 min w piekarniku, w temperaturze 180°C.

Komentarze do przepisu (2)

adrijah 26 maja 2008
dokładnie :)
yumi 24 listopada 2009
pysznie wyglądają tylko przed i nie powinno być przecinka
Składniki
  • ementalera, 50 dag
  • mąki pszennej, 20 dag
  • źółtka, 2
  • proszku do pieczenia, łyżeczka
  • sól
Składniki