Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, smaczne placuszki, które mogą być słodką przekąską, lub drugim daniem ;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 450
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 450
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i te drugie zmiksować z cukrem, serem, budyniami i mąką.
Białka ubić na sztywną pianę. Brzoskwinie odcedzić. Ubitą pianę przełożyć do ciasta i łyżką delikatnie połączyć.
Na końcu dodać pokrojone w kostkę owoce (ilość wedle uznania). 2-3 połówki można odłożyć do dekoracji/podania.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki na małym ogniu na złoty kolor. Usmażone podawać polane mleczkiem kokosowym i z plastrami owoców. Smacznego!