Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które corocznie króluje na naszym stole, nigdy długo nie poleży. Zdecydowane, cudowne smaki.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Składniki
Ciasto. Zmielony ser wymieszać z jajkiem, mlekiem ,olejem i solą .Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Starannie zagnieść. Tortownicę wysmarować tłuszczem i bułką tartą. Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy , zakrywając dno i boki foremki. Masa serowa. Salami i szynkę pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na ciasto. Ser , śmietanę i jajka wymieszać z szczyptą soli, dodać posiekany szczypiorek. Masę serową przelać na wędlinę. Ciasto piec w 170-180 C około 50-60 minut. Pamiętajmy że ciasto jest wysokie, więc trzeba sprawdzać patyczkiem i ewentualnie zmniejszać temperaturę.