Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszny i aromatyczny sernik a przy tym nie wymagający dużo pracy :))
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Składniki
ciasto: wszystkie składniki wsypujemy do miseczki lub na stolnicę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i z 1 części ciasta układać mniej więcej koło siebie takie kupki z kawałków ciasta.
Masa serowa: masło utrzeć z cukrem następnie dodawać stopniowo po jednym żółtku, następnie ser, budynie, zapach lub startą skórkę, rodzynki. Do tych 6 białek możemy dodać jeszcze te 2 co zostały z ciasta i ubijamy na puszystą pianę. Delikatnie dodajemy do masy serowej i mieszamy. Gotową masę serową wykładamy na wcześniej poukładane kupki z ciasta. Wyrównujemy ser i układamy takie same kupki z ciemnego ciasta jak na spodzie. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Smacznego