Serniczki na maślance

Serniczki na maślance
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Placki Babci Stefci w każdej postaci smakują wybornie. Stare przepisy najlepsze.

Składniki

  • Maślanka ½ szklanki
  • Twaróg 25 dag
  • Jajka 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Soda oczyszczona ½ łyżeczki
  • Sól do smaku
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wszystkie składniki razem połączyć, doprawić doi smaku. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście i podawać z kwaśną gęstą śmietaną.

Komentarze do przepisu (3)

ewka16 19 sierpnia 2019
pyszne serniczki tłuścioszki :)
SprytnaChochla 20 sierpnia 2019
Nie znałam tego przepisu. Ale na pewno wypróbuję!
gochna55 20 sierpnia 2019
Zrobiłam na śniadanko dla wnusi. Łapki na szyi i "kocham Cię babciu". Wielkie dzięki za ten przepis... Czytaj całość »
Zrobiłam na śniadanko dla wnusi. Łapki na szyi i "kocham Cię babciu". Wielkie dzięki za ten przepis (i wiele innych z których korzystam !) Oczywiście musiał być "dziemik" do placuszków :) :)
Składniki
  • Maślanka ½ szklanki
  • Twaróg 25 dag
  • Jajka 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Soda oczyszczona ½ łyżeczki
  • Sól do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
Składniki