Ser żółty panierowany

Ser żółty panierowany
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Uwielbiam ser żółty w takim wydaniu. Przepis prosty, jedzonko smaczne.

Składniki

  • ser żółty 500g (twardy)
  • do panierowania: jajko 2 szt, sól, pieprz czarny mielony, słodka czerwona papryka w proszku 2 łyżeczki, bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Jajka wbić na talerz, dodać sól i pieprz, roztrzepać za pomocą widelca. Na drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z papryką w proszku.

    Ser żółty pokroić w plasterki o grubości 5 mm, panierować w jajku i bułce tartej. Przy każdym kawałku czynność panierowania powtórzyć tzw. podwójne panierowanie, aby zapobiec wypłynięciu sera na zewnątrz w czasie pieczenia.
    Opanierowany serek smażyć na rozgrzanym tłuszczu, do zrumienienia bułki tartej. U mnie trwa to dosłownie chwilkę. Upieczony ser osączyć z nadmiaru tłuszczu, przy pomocy ręcznika papierowego.
    Gotowe!

    Uwaga: Ser smakuje fantastycznie z surówką ze świeżego mango: https://smaker.pl/przepis-surowka-z-mango,106994.html

Komentarze do przepisu (13)

Ewaaa 28 maja 2014
uwielbiam tą rozpustę :DD
Konto usunięte 28 maja 2014
bardzo kaloryczne ale za razem bardzo smaczne jedzonko!
gogusia 28 maja 2014
takie proste jedzonko jest superowe:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ser żółty 500g (twardy)
  • do panierowania: jajko 2 szt, sól, pieprz czarny mielony, słodka czerwona papryka w proszku 2 łyżeczki, bułka tarta
  • olej do smażenia
Składniki