Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli tak, jak ja uważacie, że ser pleśniowy i dżem to połączenie idealne, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4825
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 950
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 234
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4825
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 950
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 234
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości 3 cm i długości około 18 cm. Serki smarujemy na wierzchu dżemem, wykorzystując po 1 łyżeczce na sztukę, następnie każdy z nich owijamy dwoma paskami ciasta skrzyżowanymi ze sobą. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Całość pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni (10 minut), dopiekamy w temperaturze 180 (10-15 minut). Ciepły camembert podajemy na sałacie. Smacznego.