Ser feta z pieca

Ser feta z pieca
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Jest to bardzo prosty, a zarazem szybki i wg mnie bardzo smaczny przepis na wykorzystanie sera feta. Ja użyłem sera feta firmy Eridanous, zakupionego w Lidlu ( tydzień grecki ).

Składniki

  • 2 grube plastry sera feta
  • 2 sparzone i obrane pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pieprz świeżo mielony

Przygotowanie

  1. Pomidory starłem na tarce o dużych oczkach. Ser włożyłem do żaroodpornego naczynia, przykryłem startymi pomidorami, posypałem świeżo zmielonym pieprzem i łyżeczką oregano. Skropiłem oliwą , zapiekałem 10 minut w temperaturze 180 stopni C.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 07 czerwca 2015
Pyszności!!! :D
mufinka 08 czerwca 2015
Proste, pyszne - genialne! :)))
Składniki
  • 2 grube plastry sera feta
  • 2 sparzone i obrane pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pieprz świeżo mielony
Składniki