Schab zapiekany z żółtym serem i żurawiną

Schab zapiekany z żółtym serem i żurawiną
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Żurawina swoim optymistycznym czerwonym kolorem nie tylko wpływa na smak, ale też spowalnia procesy starzenia :)

Składniki

  • 2 kawałki schabu (jak na kotlety)
  • 6 plasterów żółtego sera
  • 3 łyżki żurawiny
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • pietruszka do dekoracji

Przygotowanie

  1. Schab rozbijamy, odkrajamy błonki, posypujemy delikatnie solą i pieprzem.

  2. Kroimy go na kwadraciki. Z jednego kawałka wyszły mi 3 :)

  3. Następnie rumienimy go na oliwie z oliwek.

  4. Na plasterki sera nakładamy troszkę żurawiny, składamy w koperty i kładziemy je na kawałkach schabu na patelni.

  5. Gdy ser się lekko roztopi przekładamy na talerz. Na górę dodajemy jeszcze trochę żurawiny i dekorujemy listkami pietruszki.

  6. Done! Smacznego :)

Komentarze do przepisu (11)

taura 26 stycznia 2011
ślicznie to wygląda!
Konto usunięte 26 stycznia 2011
Mogę się wprosić na taki obiad? ;)
agnieszkacrow 27 stycznia 2011
oczywiście że możesz, nieśmiało przyznam, że jak zobaczyłam Twój przepis z kurakiem i właśnie żurawiną... Czytaj całość »
oczywiście że możesz, nieśmiało przyznam, że jak zobaczyłam Twój przepis z kurakiem i właśnie żurawiną to od razu zaczęłam kombinować co by tu zjeść na obiad :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 kawałki schabu (jak na kotlety)
  • 6 plasterów żółtego sera
  • 3 łyżki żurawiny
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • pietruszka do dekoracji
Składniki