Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przegryzka
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Składniki
Schab ugotować w wywarze: 2 szklanki wody + 2 szklanki mleka + 1 kostka rosołowa i przyprawy: majeranek, liść laurowy, czosnek i trochę pieprzu - gotować na bardzo wolnym ogniu 1,5 - 2 godz. Ostudzić pokroić w cienkie plastry.
Przygotować sos: 1 łyżka chrzanu i jedna łyżka majonezu - delikatnie wymieszać.
Na plaster schabu położyć cienko sos i przykryć drugim plastrem schabu i układamy je na głębszym półmisku , obok siebie.
Przygotowujemy galaretkę: 1 łyżeczkę żelatyny rozprowadzamy w 1 szklance wody rozprowadzonej z 1 kostką rosołową. Zimną lekko tężejącą galaretką zalewamy schab i odstawiamy do lodówki , żeby galaretka dobrze stężała