Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny zarówno na ciepło jak i na zimno.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1073
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 168
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1073
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 46
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 168
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Składniki
Śliwki namoczyć na pół godziny
Schab umyć i osuszyć. Ostrym, cienkim nożem zrobić przez środek schabu nacięcie. Wierzch mięsa natrzeć porządnie solą.
Ziele angielskie, pieprz i majeranek /ilość wg uznania/utłuc w moździerzu lub zmielić w młynku.
Osączyć śliwki /nie wylewać wody / i nadziewać nimi schab. Następnie wysypać na tacę utłuczone przyprawy i oblepić nimi całe mięso . Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Na drugi dzień włożyć do rękawa do pieczenia, wlać wodę ze śliwek i wstawić do nagrzanego piekarnika /termoobieg/ do 190 st.C i piec ok.1,5 godziny. Na krótko przed wyjęciem rozciąć folię, aby schab ładnie się przyrumienił. Można podać go na dorąco jako danie obiadowe lub na zimno do chleba. Jest bardzo smaczny i gorąco polecam. SMACZNEGO!