Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa wędlina którą przyrządzimy w bardzo krótkim czasie a smak jest niezastąpiony. Idealnie nadaje się dla maluchów przy rozszerzaniu diety kiedy to możemy dodać naprawdę odrobinę soli i mamy wędlinkę bez konserwantów.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 198
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 35
...ale pyszny.
Odsłon: 90
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 198
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 35
...ale pyszny.
Odsłon: 90
Składniki
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Następnie w małej miseczce dodajemy oliwę, przyprawę (bądź pokrojone drobno suszone pomidory, oregano, bazylie), sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Schab delikatnie nakłuwamy widelcem następnie nacieramy marynatą całe mięso. Odstawiamy do lodówki na 2h a najlepiej na całą noc w pojemniczku.
Przekładamy mięso do rękawa. Luźno go związujemy wkładamy do zimnego piekarnika a następnie nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy tak długo jaką masę ma mięso - czyli w przypadku pół kg jest to 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy i po ostudzeniu kroimy w plasterki.