Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sardynki w prostej marynacie z octu jabłkowego.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Sardynki opłukać (żeby pozbyć się pozostałości łusek), dokładnie osuszyć.
Ocet jabłkowy wymieszać z solą, cukrem i oliwą, dodać nasiona kolendry i liście laurowe.
Sardynki układać w słoiki, zalać marynatą. Postawić do lodówki na 24 godziny do macerowania.