Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita przekąska ze smażonych rybek, w naszej wołoskiej kuchni często gości, bez żadnych okazji. Rybki i owoce morza w Ostii (nad morzem),są ogólnie dostępne w każdy dzień. Mam nadzieję ,że i tobie uda się dostać w Polsce taką rybkę.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10549
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4927
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 848
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10549
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4927
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 848
Składniki
Sardele inaczej po włosku alici, jeśli są nie wypatroszone ,to należy je wyczyścić, opłukać pod bieżącą wodą. Na talerz wsypać mąkę obtoczyć rybki i smażyć na głębokim oleju dosłownie 1 minutę. Rybki wyciągamy łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym. Należy odsączyć nadmiar tłuszczu. Serwować posolone i skropione sokiem z cytryny. Na więcej przepisów zapraszam do mojej książki kulinarnej na smakerze , którą można wydrukować lub na mój kanał na YouTube . Już za parę dni ukaże się film z tym przepisem.