Sambusa

Sambusa
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zacek0
Przepyszne danie.Polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podsmazyc na pateli(sredni ogien)cebule,czosnek.Dodac zmielona wolowine papryczki chille drobno posiekane,sol,pieprz,kardamoni smazyc do miekkosci.

  2. Zmieszac wode z maka.Stworzyc z tego ciasto.Rozwalkowac i pociac w ksztalt stozka.Stozki wypelnic farszem i skleic.Samazyc w glebokim oleju do zlotego koloru.Podawac pokropione cytryna

Komentarze do przepisu (4)

Mole3 16 września 2009
Bardzo ciekawy przepis, a efekty wyglądają smakowicie. :)
lienka4 16 września 2009
podoba mi sie:) do wypróbowania:)
kKatarina 17 września 2009
Gdyby byly takie najzwyklejsze to przepis podejzewam bylby juz tu dawno.Brawo dla tej Pani ktora dodala przepis.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki