Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na śledzia - lekko słodkawa, pomidorowa salsa ze śledziem, kukurydzą i ananasem
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Śledzie umyć i przesuszyć a następnie pokroić w paski. Cebulę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć do zeszklenia. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, lekko podsmażyć. Dodać miód, sok z cytryny, 4 łyżki wody (albo zalewy z ananasa) i przecier – dusić ok 5 minut. Na patelnię dodać kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić sos, a następnie dodać pokrojone śledzie – wymieszać i odstawić do lodówki na noc.