Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodłączny sos zielony w Meksyku z tomatillo, czyli miechunki pomidorowej.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 190
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 190
Składniki
Zebrałam miechunki.
Tomatillo obrałam , umyłam i z grubsza pokroiłam. Teoretycznie powinno się je podsmażyć lekko na patelni, ale i nie zawsze. Dodałam posiekany czosnek, cebulkę i papryczkę chili. Całość lekko zmalaksowałam. Doprawiłam solą, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Sos jest wyborny do mięs, sałat i przekąsek.
Smacznego :)