Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych sałatek. Sałatkę z tuńczykiem, ryżem, zielonym groszkiem i natką pietruszki, całą skropioną olejem i oprószoną duża ilością pieprzu. Ja ją uwielbiam! Często też zabieram ją ze sobą do pracy. Skusisz się? :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości i studzimy. Tuńczyka w oleju odcedzamy, ale niezbyt dokładnie. Groszek odcedzamy z zalewy. Natkę pietruszki siekamy drobno. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i doprawiamy pieprzem. Gdyby sałatka była za sucha, dolewamy odrobinę oleju/oliwy i całość mieszamy. Chłodzimy przez co najmniej godzinę. Smacznego! :)