Sałatka z tuńczyka i ryżu

Sałatka z tuńczyka i ryżu
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Dzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych sałatek. Sałatkę z tuńczykiem, ryżem, zielonym groszkiem i natką pietruszki, całą skropioną olejem i oprószoną duża ilością pieprzu. Ja ją uwielbiam! Często też zabieram ją ze sobą do pracy. Skusisz się? :)

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka (ja wybieram w oleju roślinnym)
  • 1 torebka ryżu (najlepiej brązowego, ale biały też może być)
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1/2 natki pietruszki
  • pieprz
  • olej/oliwa

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy do miękkości i studzimy.
    Tuńczyka w oleju odcedzamy, ale niezbyt dokładnie.
    Groszek odcedzamy z zalewy.
    Natkę pietruszki siekamy drobno.
    Wszystkie składniki umieszczamy w misce i doprawiamy pieprzem. Gdyby sałatka była za sucha, dolewamy odrobinę oleju/oliwy i całość mieszamy.
    Chłodzimy przez co najmniej godzinę.
    Smacznego! :)

Składniki
  • 1 puszka tuńczyka (ja wybieram w oleju roślinnym)
  • 1 torebka ryżu (najlepiej brązowego, ale biały też może być)
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1/2 natki pietruszki
  • pieprz
  • olej/oliwa
Składniki