Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-09-2019
Tak podana sałatka sprawdzi się na każdej imprezie.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Sałatka: Ziemniaki, marchewkę, jabłka oraz jajka obrać i pokroić w kostkę, ogórki, szynkę oraz również pokroić w kostkę, por pokroić w półplasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą. Dodać majonez oraz sól i pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Makaronowe koszyczki: Makaron zagotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać jajko, starty na tarce o dużych oczkach ser, sól oraz pieprz, wymieszać. Foremki na muf finy wysmarować olejem i do każdej foremki nakładać porcje makaronu. Uformować koszyczek. Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Koszyczki ostudzić.
Porcję sałatki nakładać do koszyczków z makaronu. Posypać posiekanym szczypiorkiem.