Sałatka z ogórka

Sałatka z ogórka
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Karina
Sałatka którą można podawać jako przystawka do mięs i ryb. Można jeść ją również solo.

Składniki

  • czerwona cebula, 2
  • pietruszka
  • ogórki, 2
  • małe cytryny, 2
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • białe wino
  • biała cebula, 2
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • zielone chili, 1

Przygotowanie

  1. Pokroić cebule w krążki i dodać sól a następnie zmiażdżyć. Odlać sok i umyć cebulę. Następnie dodać ogórek pokrojony w plasterki. Dodać również posiekaną natkę cebuli i chili. Na koniec wycisnąć do sałatki cytrynę i dosypać posiekaną pietruszkę, skropić oliwą z oliwek, dodać sól i pieprz do smaku.

Składniki
  • czerwona cebula, 2
  • pietruszka
  • ogórki, 2
  • małe cytryny, 2
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • białe wino
  • biała cebula, 2
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • zielone chili, 1
Składniki