Sałatka z marynowanych pieczarek

Sałatka z marynowanych pieczarek
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Szybka sałatka na smaczną przekąskę.

Składniki

  • Pieczarki marynowane 1 duży słoik
  • Cebula biała 2 szt.
  • Ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 szt.
  • Jabłko kwaśne 1 szt.
  • Czosnek 6 ząbków
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej 5 łyżek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki odsączyć na sicie, pokroić w krążki, dodać starte jabłko, posiekaną cebulę i obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Czosnek utrzeć z solą i olejem, wymieszać z sałatką, doprawić do smaku i podawać jako przekąskę z pieczywem.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 08 lutego 2018
Prosta,pyszna sałatka:)
gochna55 13 lutego 2018
Dziś robię! To wygląda na smakowitą pyszotkę. Dzięki :)
Składniki
  • Pieczarki marynowane 1 duży słoik
  • Cebula biała 2 szt.
  • Ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 szt.
  • Jabłko kwaśne 1 szt.
  • Czosnek 6 ząbków
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej 5 łyżek
Składniki