Sałatka z kukurydzy i tuńczyka

Sałatka z kukurydzy i tuńczyka
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Sałatka do wszystkich potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do miseczki wsypujemy puszkę kukurydzy (konserwowej), dodajemy tuńczyka z puszki ok. 250 dkg, do zmiany koloru ja użyłem zielonej cebulki i czerwonej papryki. Do tego wszystkiego dodajemy 5 łyżek majonezu kieleckiego (inny też może być), 5 łyżek śmietany i 2 łyżeczki musztardy dla podkreślenia smaku. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. podajemy schłodzone.

Komentarze do przepisu (5)

Sugarspice 06 listopada 2009
ta salatka az plywa w sosie, zdecydowanie za duzo smietany i majonezu jak na moj gust
Issaf 11 listopada 2009
Kukurydza się topi ;/
polkangaroo 01 grudnia 2009
Tak właśnie ma być. Wszystko ma się topić i pływać.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki