Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna na wieczór przy winie - moim skromnym zdaniem idealnie komponuje się z białym półwytrawnym winem, np. rieslingiem ;-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
w rondelku zagotowujemy cukier, ocet, sól i szklankę wody (250 ml), mieszamy aż rozpuści się cukier i tak przygotowaną marynatę odstawiamy, aż nieco przestygnie
cebulę obieramy, kroimy w piórka i przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy na minimum 6 godzin
ser i szynkę kroimy w kostkę, możemy również ser zetrzeć na dużych oczkach, możemy też zrezygnować z szynki, wtedy dodajemy dwa razy więcej sera
zamarynowaną cebulę dokładnie odsączamy, dodajemy ser i szynkę oraz majonez i dokładnie mieszamy, przyprawiamy jeszcze solą i gotowe, smacznego ;-)