Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie można podawać jako przystawkę na imprezach a także jako lekkie danie. Jest to alternatywa dla wszystkich tych którym znudził się pomidor z mozzarellą:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Awokado obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry i skropić sokiem z cytryny. Mozzarellę pokroić w plastry.
Na talerz dać garść sałaty mix( zależy jaką mamy w lodówce), następnie układać na przemian mozzarella-awokado. Na końcu zrobić sos: oliwa z oliwek, sól, pieprz, pokroić świeżą bazylię( może być suszona), na końcu polać naszą sałatkę i zajadać się ze smakiem. Do sosu można dodać papryczkę chili, która zaostrzy smak. Ja zawsze przed kładzeniem na talerz lekko solę i dodaję pieprzu.