Sałatka warzywna z zupką chińską

Przepis dnia 2009-06-07
Sałatka warzywna z zupką chińską
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: everyn
łatwa w przygotowaniu, smaczna, kolorowa. idealna do dań z grilla i jako zwykła przekąska między posiłkami

Składniki

Przygotowanie

  1. posiekać kapustę, paprykę pokroić w kostkę , kukurydzę odcedzić z zalewy, pora drobno pokroić. wrzucić do miski połowę tych składników. rozdrobnić makaron z zupek chińskich i wrzucić do miski wraz z dodaną w paczce przyprawą. resztę wcześniej pokrojonych składników wrzucić do miski. dodać majonez. wymieszać.

  2. gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby składniki się przegryzły.

Komentarze do przepisu (6)

dworskakokosza 06 czerwca 2009
Ja jeszcze do niej dodaję podsmażone płaty z kurczak pokrojone w kostkę.Wtedy jest przepyszna !!!!!!!!!!Polecam
Garfield 07 czerwca 2009
Ciekawy pomysł, a i wygląda zachęcająco. Na pewno sprawdzę przy okazji.
dioko 05 sierpnia 2009
Sałatka super.Zupki można pomieszać-np jedna pikantna i dwie łagodne.Ja tak zrobiłem.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki