Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 206
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4981
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 37
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 206
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4981
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 37
Składniki
Ser i szynkę pokroić w małą kostkę. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, miąższ pociąć w drobną kosteczkę. Papryki umyć, usunąć nasionka, miąższ również pokroić w drobną kosteczkę. Umyć, osuszyć ogórek, pociąć w słupki 1 cm długości. 2. Przygotować sos winegret: ocet utrzeć z solą i odrobiną pieprzu. Połączyć z oliwą. Dodać ulubione zioła i odstawić na chwilę. 3. W głębokiej misce wymieszać szynkę, ser, osączoną kukurydzę oraz pokrojone warzywa. Przygotowaną sałatkę przełożyć do ozdobnej salaterki, zalać sosem. Fantazyjnie udekorować świeżymi warzywami oraz listkami bazylii. Taka sałatka najlepiej smakuje podana z grzankami posmarowanymi masłem czosnkowym lub ziołowym.