Salatka obiadowa

Salatka obiadowa
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: maryna2012
Zdrowa i kolorowa sałatka obiadowa.

Składniki

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy sos do warzyw: Do filizanki dodajemy oliwe z oliwek,ocet,ziarenka smaku,cukier,przyprawę do sałatek,a czosnek przepuszczamy przez praske-wszystko doklodnie mieszamy.

  2. Teraz dokladnie myjemy warzywa i osuszamy je recznikiem papierowym.

  3. Nastepnie kroimy liscie salaty na wieksze paski,papryke kroimy w paseczki o dlugosci 4 cm,pomidora kroimy na cwiartki,a ogorka kroimy w grubsze krazki i kroimy je na cztery czesci.

  4. Wrzucamy wszystko do miski i polewamy warzywa naszym sosem i dobrze mieszamy.

Komentarze do przepisu (6)

ajisza 02 kwietnia 2009
Dziewczyno, jak nie umiesz poprawnie napisać świeży, to napisz ogórek zielony:)))
Muszka73 02 kwietnia 2009
Zobacz mądralo ,że autorka przepisu mieszka poza granicami naszego kraju w związku z czym nie ma polskich liter... Czytaj całość »
Zobacz mądralo ,że autorka przepisu mieszka poza granicami naszego kraju w związku z czym nie ma polskich liter typu ą,ę ż ź !! :P
kuchty 02 kwietnia 2009
Wszystkie produkty tak ale ziarenka smaku czyli glutaminian sodu fuj,można zepsuć całą super sałatę
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki