Sałatka krabowa

Przepis dnia 2012-11-27
Sałatka krabowa
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smakowisko
Sałatkę krabową po raz pierwszy jadłam w sieci spaghetterii Piccolo. Sałatka ta urzekła mnie swoim wyjątkowym smakiem i postanowiłam ją odtworzyć w domu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Paluszki krabowe pokroić w kostkę, ogórka obrać i pokroić go w pół talarki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, ketchup i przyprawy i delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerze i udekorować. Podawać z bagietką lub pszennym chlebkiem.

Komentarze do przepisu (5)

lippy-25 27 listopada 2012
Fajnie, tylko że paluszki SURIMI nie mają nic wspólnego z krabami. To po prostu zmielone odpady rybie z... Czytaj całość »
Fajnie, tylko że paluszki SURIMI nie mają nic wspólnego z krabami. To po prostu zmielone odpady rybie z barwnikiem (sztucznym) i aromatem (też sztucznym). Tak więc nie udawajmy, że jemy stek, kiedy na talerzu parówka ;-)
smakowisko 27 listopada 2012
Masz rację, wiem z czego są paluszki krabowe. A sałatkę sobie tak po prostu nazwałam.....
Monika87 27 listopada 2012
lippy-25 czepiasz się.. Fajny pomysł na sałatkę, a że nie prawdziwe kraby? No cóż to chyba zrozumiałe..... Czytaj całość »
lippy-25 czepiasz się.. Fajny pomysł na sałatkę, a że nie prawdziwe kraby? No cóż to chyba zrozumiałe.. zresztą co w tych czasach nie jest przetwarzane.. Wszystko co jemy jest nafaszerowane chemią.. ale nie o to chodzi. Super pomysł na sałatkę, robię podobną i też nazywam ją Krabową:) pozdrawiam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki