Sałatka francuska na ciepło :)

Sałatka francuska na ciepło :)
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madziak
Pyszna sałatka na ciepło - idealna na podwieczorek.

Składniki

  • mieszanka ulubionych sałat
  • boczek, kilka plastrów
  • cebula, ćwiartka
  • jajko
  • sos winegret: łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka musztardy dijon, kilka kropli soku z cytryny, kilka kropli octu winnego,
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka octu

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kosteczkę, cebulkę w piórka, usmażyć na patelni na złoty kolor.

  2. Sałatę porwać, wsypać do miseczki, polać wcześniej przygotownaym sosem winegret.

  3. W garnku zagotować wode z łyżką octu, ostrożnie wbić jajko, gotować 2-3 minuty. Wyjąć .Sałatę posypać przysmażonym boczkiem i cebulką, na wierzch położyć delikatnie jajko w koszulce. Posolić i popieprzyć wierzch jajka.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 26 marca 2010
Bardzo ładnie i elegancko się prezentuje :)
Składniki
  • mieszanka ulubionych sałat
  • boczek, kilka plastrów
  • cebula, ćwiartka
  • jajko
  • sos winegret: łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka musztardy dijon, kilka kropli soku z cytryny, kilka kropli octu winnego,
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka octu
Składniki