Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i dziecinnie łatwe w przygotowaniu
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Ugotuj 2 torebki ryżu i odstaw do wystygnięcia, Pokrój drobno paprykę oraz ananasa. Dodaj pokrojoną paprykę i ananasa do ryżu, następnie przeciśnij przez praskę czosnek (w zależności jak kto lubi czosnek od 1 do 2 ząbków), czosnek również dodaj do ryżu, wlej troche soku z puszki po ananasie, ryż ładnie go "wypije", dodaj łyżkę majonezu i małą łyżeczkę curry. Jeśli uznasz że jest za mało ostre dodaj curry. Odstaw na chwilkę do lodówki i super sałatka gotowa.