Sakiewki ze szpinakiem i fetą

Sakiewki ze szpinakiem i fetą
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Idealne na imprezy jako przekąska.

Składniki

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego liściastego
  • ser feta 200 g.
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula średnia
  • Jedno opakowanie ciasta francuskiego
  • pieprz do smaku. 2 łyżki masła

Przygotowanie

  1. Szpinak wrzucić na patelnię dodać masło, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Przykryć i dusić pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
    Kiedy już zmięknie dodać pokrojony ser feta. Ser jest słony i nie soliłam dodatkowo, jeśli uznasz, że to konieczne można posolić.

    Gotowy farsz ze szpinaku nakładać łyżką na kwadraty ciasta. Brzegi zawijać do środka.
    Włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika i piec 15 minut.

    Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 08 stycznia
Pychotka :)
Składniki
  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego liściastego
  • ser feta 200 g.
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula średnia
  • Jedno opakowanie ciasta francuskiego
  • pieprz do smaku. 2 łyżki masła
Składniki