Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak + kurczak + feta = składniki idealne
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 155
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 155
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Kurczaka kroimy w małą kostkę. Doprawiamy go przyprawami, solą i pieprzem. Smażymy na łyżce oliwy z oliwek lub oleju, aż się zarumieni. W czasie kiedy smażymy kurczaka, myjemy i siekamy szpinak (jeśli używamy świeżego). Ser feta kroimy w kostkę. Kiedy kurczak jest gotowy przekładamy go do miseczki i na tą samą patelkę wrzucamy łyżkę masła i szpinak. Dodajemy przeciśnięty czosnek i dusimy kilka minut. Doprawiamy go solą, pieprzem i dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Do każdego z nich nakładamy łyżkę szpinaku, kurczaka i kilka kostek fety. Rogi ciasta zawijamy do środka i ściskamy. Takie sakiewki smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 180° (z termoobiegiem) przez około 13 minut, aż nasze sakiewki się zarumienią. Smacznego ;)